zondag 24 juni 2012

aardappeltaart met gesmoorde venkel


Wat hebben wij alle vier gesmuld van deze twee gerechten!!



Hier volgt het recept voor: IN MELK GESMOORDE VENKEL. (ah)

Wat gaat er in?

  • 2 el olijfolie
  • 1 in dunne plakjes gesneden teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 in dunne plakjes gesneden venkelknollen
  • 500 ml volle melk
  • 75 g Parmezaanse kaas
Hoe maak ik het?
  • Verhit de olie in de pan en fruit de knoflook 1 minuut
  • Voeg de tijm en de venkel toe en bak 2 minuten op hoog vuur aan
  • Schenk de melk er bij en zet, als de melk kookt, het vuur laag
  • Laat 20 minuten zachtjes garen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Bestrooi van het vuur af met de kaas


Zit er loof aan de venkel, dan kun je deze fijn snijden en het gerecht er mee garneren! Mooi én erg lekker.


Hierbij aten wij een AARDAPPELTAART met oude kaas.

Wat gaat er in?

  • 6 plakken hartige taart deeg
  • beetje boter of margarine om in te vetten
  • 3 eieren
  • 1,5 dl melk
  • peper en zout
  • 3 el fijngehakte italiaanse kruiden
  • 5 (of net als ik een paar extra) zongedroogde tomaatjes op olie
  • 700 g panklare aardappelschijfjes
  • 100 g oude geraspte kaas (b.v. old Amsterdam)
  • Dichte taartvorm zo'n 22 cm doorsnede
Hoe maak je het?
  • Ontdooi het deeg
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de vorm in met de boter
  • Klop in een kom de eieren met de melk, peper en zout en de Italiaanse kruiden los
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en schep ze samen met de aardappelschijfjes en de kaas door het eiermengsel. 
  • Schenk alles in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar en lichtbruin



2 opmerkingen:

Kris zei

Dat klinkt lekker!

Net hebben wij een venkel door de soep gedaan! Ook zo'n lekkernij!
Super!

Sterkte met Titus.

Moois van mie zei

hmmm! ik ben tegenwoordig gek op venkel !