vrijdag 24 juni 2011

Kipkerrie met rijst....mmmmm!

 Wat gaat erin?
  • 300 gram rijst. (Ik nam een pak saffraanrijst)
  • versgemalen zout en peper
  • 2 uien gesnipperd
  • 500g kipfilet in kleine reepjes
  • 3 eetlepels  kerrie
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/8 l droge witte wijn
  • 1/8 l kipppebouillon
  • 2 grote tomaten (zaadjes eruit en in stukjes)
  • 3 eetlepels mangochutney (grote stukken even kleiner snijden.
  • cayennepeper naar smaak
  • 2 dl crème-fraîche
  • verse peterselie en/of koriander fijngesneden.

 Hoe maak je het?
  • kook de rijst gaar
  • verhit wat olie in een braadpan en roerbak de kipfiletreepjes rondom bruin.
  • voeg de uiensnippers, de kerrie, de gember en peper naar smaak toe en roerbak tot de uien glazig zijn.(ongeveer twee minuten)
  • schenk de wijn en de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten afgedekt pruttelen.
  • roer de crème-fraîche erdoor en laat kort iets inkoken.
  • roer de tomaat en de chutney erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper
  • schep de rijst en de koriander en/of koriander erdoor en verwarm nog even.
 Niet bijzonder om te zien maar wel een echte lekkere weg-hap-prak. Bon appetit!!

2 opmerkingen:

Jolanda zei

Klinkt verrukkelijk, zeker het proberen waard!

Fan sels zei

Mmmmmmmmm, ik bewaar um, lijkt me heerlijk, dank voor het recept !!!