dinsdag 22 maart 2011

lauw-warme-aardappel-salade

Vandaag een recept van een eenvoudig te maken en erg geliefde salade van ons alle-vier.

Vooral gecombineerd met een vers gebakken stokbrood met kruidenkaas is ie njummie!!



Wat gaat erin?


  • 6 middelgrote aardappelen

  • 3/4 ijsbergsla in zeer fijne reepjes gesneden

  • 6-8 zongedroogde tomaten in kleine stukjes

  • 2 tenen knoflook

  • flinke scheut volle yoghurt

  • een schep mayonaise

  • 1/2 potje groene pesto

  • 1 bos krulpeterselie fijngesneden

  • (300 gr kipfilet gebakken en in stukjes gesneden)

  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?



  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snijd ze (nog warm) in stukjes

  • Meng de yoghurt, mayo, pesto, knoflook en peper en zout

  • Doe de sla, de aardappelen, de zongedroogde tomaatjes en de peterselie in een schaal. Giet het yoghurt-mayo-mengsel erover en schep door elkaar

  • Meng de eventuele kip erdoor. Direct serveren! maar koud eten kan natuurlijk ook!

Geen opmerkingen: