woensdag 2 februari 2011

Witlof uit de oven

Oké, ik beken. Dit is niet het meest calorie-arme recept dat je kunt bedenken met witlof, maar het is wel erg lekker! Daar komt ie:

Wat gaat erin?
  • 4 stronken witlof
  • 50 gr boter
  • 1 el suiker
  • zout/peper
  • 100gr bacon in reepjes gesneden
  • 50gr broodkruim
  • 50gr parmezaan geraspt
  • 1 el gedroogde tijm
  • 200ml kookroom (Is er ook in de light-versie, voor wie dat wil)
  • (aluminiumfolie)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Halveer de witlofstronken en haal de harde kern eruit
  • Smelt de boter in een grote hapjespan
  • Doe de witlof, suiker, peper en zout in de pan en bak deze rondom zachtjes, zodat er een klein caramellaagje ontstaat
  • Leg de stronkjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • meng de bacon, broodkruim, tijm en kaas met elkaar en verdeel dit over de witlof
  • Verdeel de room hier over.
  • Dek de eerste 10 minuten de schaal af met aluminiumfolie. Daarna nogmaals 10 minuten verwarmen.

AAN TAFEL!!

1 opmerking:

Tania zei

Bring on the calories, I say! It looks glorious - even though I have rarely eaten witlof outside of Holland. The Dutch have a heck of a way with witlof...