donderdag 27 januari 2011

satéballetjes met groente en tarly

Wat gaat erin?

voor de gehaktballetjes:
  • 250 gram rundergehakt
  • een zakje satésaus (poeder)
  • 2 rode uien
  • 3 geperste tenen knoflook
  • gebakken uitjes (uit zakje)
  • kant en klare marinade (conimex)

verder nog:

  • 450 g (diepvries) sperziebonen
  • grote bak taugé
  • een pak tarly (tarwe)
  • (sambal badjak)
  • kroepoek of cassave
Hoe maak je het?
  • doe het gehakt in een schaal en doe er 2/3 van het zakje saté-saus-poeder, de knoflook, wat gefruite uitjes en peper/zout door. Meng goed en maak er balletjes van (formaat borrelhapje)
  • Giet er wat marinade overheen en laat minimaal een half uur in de koelkast, afgedekt intrekken.
  • Kook de sperziebonen beetgaar.
  • Smelt in een braadpan wat boter. Bak de gemarineerde balletjes rondom lichtbruin. Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze erbij.
  • Zet ondertussen een pan water op voor de tarly. Als deze kookt kan de tarly erin om vervolgens 12 minuten gekookt te worden.
  • Doe de sperziebonen bij de gehaktballetjes en roer de laatse 1/3 van de saté-saus-poeder
    erdoor. Breng op smaak met peper/zout en eventueel wat sambal badjak.
  • Roer vlak voordat je aan tafel gaat de taugé erdoor, zodat deze knapperig blijft.
  • Strooi er eventueel wat gefruite uitjes over en eet er de tarly en wat kroepoek of cassave bij.

EET SMAKELIJK!!

3 opmerkingen:

De Merle zei

Klinkt lekker, dit weekend maar eens proberen. Heb je trouwens echt gehakt gebruikt, of dat gehakt van gisteren op je blog? ;)

petra zei

ha,ha jij bent een lolbroek zeg!!
moet bekennen dat ik nog niet één keer mijn handen ermee gewassen heb...ziet er gewoon echt niet uit!

Jolanda zei

Klinkt heerlijk!